Usain Bolt: Sada sam legenda!

Odbranio zlatne medalje

Usain Bolt: Sada sam legenda!

A. Haznadarević

Usain Bolt je uspio napraviti poduhvat o kojem će se pričati godinama, i pitanje je hoće li se u budućnosti pojaviti sprinter koji će barem malo ugroziti njegove, potpuno nevjerovatne uspjehe.

Jamajčanin je od početka svjestan šta bi značilo da uspije uzeti zlato u obje discipline, a sada je i sam siguran da se upisao među sportske legende.

 

"Nisam istrčao svjetski rekord, ali iznimno sam sretan. Danas sam napokon postao legenda", kazao je Bolt, a zatim pojasnio svoje mišljenje: 

 

"Najveći sam živi atletičar. Pokazao sam danas svijetu ko je najbolji!"

 

Niko, nikada prije  Bolta nije uspio odbraniti olimpijsko zlato na sto i na dvjesto metara, i to je zaista bio poduhvat vrijedan divljenja:

 

"To je ono što sam želio postići i to je ono što sam postigao", zaključio je fenomenalni Bolt.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije