Usain Bolt trčao 9.79, slavila i Blanka
Boltu nije smetala ni kiša

Na mitingu u Parizu

Usain Bolt trčao 9.79, slavila i Blanka

Usain Bolt, sprinter sa Jamajke i vjerovatno najpopularniji atletičar današnjice ponovo je oduševio sportsku javnost. Na mitingu Zlatne lige u Parizu, Bolt je ponovo osvojio prvo mjesto u utrci na sto metara, najatraktivnijoj trkačkoj disciplini.

Iako je u Parizu večeras padala kiša, iako je Bolt imao veoma loš star, Jamajčanin je ponovo pomeo konkurenciji i 100 metara istrčao za 9 sekundi i 79 stotinki, što je bilo dovoljno za prvo mjesto i rekord mitinga.

Drugo mjesto osvojio je Daniel Bailey (9.91), a ispod deset sekundi trčao je i trećeplasirani Yohan Blake (9.93).

Ipak, Bolt je za dvije stotinke bio sporiji od Tysona Gaya, koji je prošlog petka istu dionicu u Rimu istrčao za 9.77, pa je sigurno da će na Svjetskom prvenstvu u Berlinu ova dvojica sprintera voditi veliku borbu za prvo mjesto. 

U istoj utrci u ženskoj konkurenciji takođe je slavila Jamajčanka, Kerron Stewart sa vremenom 10.99.

U disciplini skok u vis slavila je Hrvatica, Blanka Vlašić sa preskočenih 1.99 cm, a drugo i treće mjesto osvojile su Anna Chicherova i Antonietta Di Martino sa preskočenih 1.97 cm. 

U borbi za Jack pot ostalo je četvero atletičara: Kerron Stewart, Sanya Richards, Jelena Isinbayeva u ženskoj i Kenenisa Bekele u muškoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.