Veliki uspjeh bh. trkača na maratonu u Beču
Ekipa „Marathon“ Sarajevo na cilju sa medaljama

Veliki uspjeh bh. trkača na maratonu u Beču

M. Skaka

Proteklog vikenda ekipa trkača iz Udruženja „Marathon“ Sarajevo je učestvovala na jednom od najvećih svjetskih Maratona gdje je na utrci od 42.2 km ulicama Beča prisustvovalo oko 30 000 trkača.

Predstavnici udruženja „Marathon“ Sarajevo, Franjo Šola i Erol Mujanović, su u štafetnom maratonu zauzeli zavidno 18 mjesto od 1271 ekipe, plasirajući se tako među 1.5% najboljih trkača u navedenoj kategoriji.

Ovo je veliki uspjeh za BiH obzirom da su naši trkači bili plasirani ispred nekoliko hiljada takmičara koji treniraju u puno boljim uslovima. Maraton je održan po dosta teškim klimatskim uslovima zbog vrućine i  predstavnici BiH su istrčali trku za tačno 3h00'.

Učešće na ovom svjetski poznatom maratonu je omogućeno zahvaljujući podršci Red Bull BiH. Maratonci su se vratili u Sarajevo gdje aktivno nastavljaju sa pripremama ali i organizacijom sličnih događaja u BiH obzirom da je UG „Marathon“ Sarajevo suorganizator u grdskoj utrci koja će se održati u Sarajevu 9. maja 2009. povodom obilježavanja Dana Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.