Najbolji bh. atletičar stigao u Zenicu

Više stotina Zeničana dočekalo Amela Tuku

Amel Tuka trenutno vlasnik najboljeg svjetskog rezultata na 800 metara, došao je u Zenicu, gdje je od više stotina svojih sugrađana dočekan velikim ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

U pratnji našeg najboljeg atletičara bili su predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, te mnogobrojni prijatelji koji su ga dočekali na aerodromu u Sarajevu.

Najveće oduševljenje prisutnih izazvao je naš bacač kugle Hamza Alić, koji je snažno zagrlio, te podigao na ramena Amela Tuku pokazavši mu koliko je zaista sretan zbog sjajnih rezultata svog klupskog kolege.

Tuka se nakon obraćanja javnosti i slikanja sa mnogobrojnim sugrađanima zaputio u Kakanj, gdje će večeras imati doček i od grada u kojem je proveo skoro čitav život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.