Vivicita ponovo u Sarajevu

Vivicita ponovo u Sarajevu

Sportski savez Kantona Sarajevo sutra po 15. put organizuje međunarodnu uličnu atletsku utrku pod nazivom "Vivicitta 2009".

Generalni organizator utrke, koja se u  Sarajevu  održava od ratne 1995. godine, je italijanska organizacija „Sport za sve“ (Unione Itallana Sport per tuttl - UISP).

Pored našeg glavnog grada, ova sportska manifestacija  održava se širom svijeta u još 90 gradova. U Sarajevu se očekuje  nastup oko 2.000 učesnika, sportista, djece, omladine, građana i pripadnika međunarodnih organizacija.

 Start utrke biće  kod Velikog  parka - BBI Centar u 10.30 sati.  Učesnici službene utrke trče tri kruga - 12 km, a ostali učesnici jedan krug 4 km. Svečano otvaranje utrke na porogramu je u u 10.15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.