Vjerovali ili ne atletičar sa fotografije je maloljetan

Ima 17 godina

Vjerovali ili ne atletičar sa fotografije je maloljetan

A. Čaušević

Edward Zakoyo Pingua koji je pobijedio na utrci na 5.000 metara Dijamantske lige u Rabatu je izvazao dosta polemika zbog svog izgleda i uzrasta. 

Pingua je postao jedan od najvećih iznenađenja u svijetu atletice ove sezone. Sa 17 godina ovaj mladi Kenijac je postao U20 prvak Afrike na utrci na 5.000 metara.

Oduševio je ljubitelje atletice i nedavnom pobjedom na utrci Dijamantske lige u Rabatu, također u istoj disciplini.

Međutim zbog njegovog izgleda mnogi su počeli da diskutuju o broju njegovih godina posebno nakon fotografija koje su su se pojavile na društvenim mrežama.

Iz Benfice, kluba za kojeg nastupa Pingua, nisu komentarisali kontroverzu iako im smetaju špekulacije o njihovom članu.

Mladi Kenijac se ne obazire na priče te je odlučan u namjeri da izgradi svoje ime u svijetu atletike pa je tako ove sezone bio veoma blizu da distancu od 5.000 metara istrči za manje od 13 minuta. U Rimu je postavio vrijeme 13.03.

Top Komentari

ambrozini
sam sebe upisao kod matičara
9 0
Chupy
Ovaj nema vise od 14 godina, ovo je velika prevara.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi