Vlašić na Rivi preko dva metra
Najbolji rezultat sezone za Blanku Vlašić

Skakački miting u Splitu

Vlašić na Rivi preko dva metra

M. Maksimović

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pobjednica je petog skakačkog mitinga u Splitu, koji je ove godine prvi put održan na otvorenom i to na Rivi na kojoj se okupilo nekoliko hiljada gledalaca.

Vlašić je pobijedila s preskočenih 2.00 metra čime je za tri centimetra popravila svoj dosadašnji najbolji rezultat ove godine, te samim time i postavila novi najbolji rezultat sezone u visu.Drugo mjesto zauzela je Bugarka Venelina Veneva-Matejeva sa 1.98m, a treće Ruskinja Svetlana Shkolina sa 1.96m.

''Rekla sam sebi da moram pobjediti na Rivi i preskočiti dva metra i nije mi bilo lako skakati s takvim imperativom jer nakon prva četiri ovogodišnja natjecanja na kojima nisam preskočila visinu od dva metra, ne znam što bi bilo da to na Rivi nisam uspjela'' izjavila je Vlašić nakon nastupa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.