Vlašić: Ovaj dan ću vječno pamtiti

Vlašić: Ovaj dan ću vječno pamtiti

Blanka Vlašić je u karijeri osvojila skoro sve što se može osvojiti u atletici, ali trenutak karijere je bio jučerašnji nastup u rodnom Splitu na prepunom Poljudu. Blanka je skokom 205 cm na slavila na Kontinentalnom kupu.

"Publika me je podigla više nego ikad igdje. Ja sam Splićanka, Dalmatinka i Hrvatica, ali sam prvenstveno Splićanka. Hvala vam što ste mi uljepšali dan, godinu, karijeru i život. Sada znam da sve ono što sam godinama radila, trenirala po skučenim, malim prostorima, nije bilo uzalud", rekla je Blanka sa suzama u očima nakon posljednjeg skoka pred 25.000 ljudi.

"Nisam mogla prestati gledati oko sebe. Znala sam da će mi se nešto ovakvo dogoditi samo jedan put u životu i pazila sam da ne propustim niti jedan detalj. Ovo mi je prvi ovakav nastup u svome gradu, a prvi je uvijek prvi i to treba pamtiti zauvijek", kazala je presretna Blanka Vlašić za Slobodnu Dalmaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.