WADA najavila da će preispitati odluku da li će kanabis i dalje ostati zabranjena supstanca

Sve zbog američke atletičarke Richardson

WADA najavila da će preispitati odluku da li će kanabis i dalje ostati zabranjena supstanca

E. Čaušević

Svjetska anti-doping agencija (WADA) objavila je da će preispitati da li bi kanabis trebao da ostane na listi zabranjenih supstanci u budućnosti.

WADA je objavila da će kanabis biti zabranjen za upotrebu atletičarima i u narednoj godini, ali da će u novoj sezoni ova organizacija napraviti reviziju i nakon toga preispitati da li treba ova odluka da se mijenja.

Na ovaj potez odlučili su se nakon što je američkom atletičarki Sha'Carri Richardson zabranjeno da učestvuje na minuloj Olimpijadi u Tokiju jer je u junu bila pozitivna upravo na kanabis.

Ova fantastična atletičarka je suspendovana na mjesec dana, a odluku WADA-e kritikovali su mnogi sportisti i tražili su da Richardson dobije dozvolu da se takmiči u Tokiju.

Ona je nakon što je pala na dopingu izjavila da je kanabis koristila jer se suočavala sa smrću svoje majke što ju je teško potreslo, ali to joj nije pomoglo da izbjegne suspenziju.

Zbog toga je WADA objavila da će napraviti reviziju nakon što su dobili mnoge zahtjeve da to urade, te postoji mogućnost da kanabis bude dozvoljen u budućnosti, odnosno da ne bude na listi zabranjenih supstanci.

Promo

Top Komentari

kukuruz
Ako se ne može suzdržati onda ne treba ni biti sportista.
5 2
dinass
Suspendovali su sve iz cijelog svijeta i kad je amerikanka u pitanju onda preispituju svoje odluke,bas providno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi