Želim pobijediti u svakoj utrci u kojoj nastupim

Bolt pred Svjetsko prvenstvo

Želim pobijediti u svakoj utrci u kojoj nastupim

Olimpijski šampion i svjetski rekorder Jamajčanin Usain Bolt poručio je da je spreman vratiti titulu svjetskog prvaka na sto metara te odbraniti trofej na dvije stotine metara na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Moskvi, od 10. do 18. augusta.

Bolt je na šampionatu svijeta u Daeguu 2011. zbog pogrešnog starta u finalu utrke na sto metara bio diskvalifikovan, a titula je otišla u ruke njegovog zemljaka Johana Blakea.

"Želim pobijediti u svakoj utrci u kojoj ću se takmičiti. Finale utrke na sto i na dvije stotine metara u Moskvi za mene će biti vrhunac sezone", rekao je atletičar sa Jamajke.

Ocijenio je da mu se forma i brzina popravljaju iz utrke u utrku.

"Sezona mi je do sada bila dobra. Svake sedmice sam sve jači, a moja eksplozivnost, brzina i izdržljivost su svakim danom sve bolji", dodao je Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.