Zenica i Borac ekipni prvaci države

Zenica i Borac ekipni prvaci države

Atletičari Zenice i atletičarke banjalučkog Borca pobjednici su ekipnog seniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine, održanog na Atletskom stadionu "Kamberovića polje" u Zenici.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto osvojili su atletičari Borca, a treće Glasinca iz Sokoca. Kod seniorki drugo mjesto pripalo je članicama tuzlanske Slobode, a treće atletičarkama Glasinca.      

Na prvenstvu je učestvovalo pet najboljih atletskih klubova u našoj zemlji - AK Borac (Banja Luka), AK Glasinac (Sokolac), AK Sarajevo (Sarajevo), AK Sloboda Tehnograd (Tuzla) i domaćin AK Zenica.

Uz očekivani kvalitetan nastup naših najboljih atletičara i atletičarki predvođenih olimpijskim kandidatima Hamzom Alićem i Lucijom Kimani, te Biljanom Cvijanović i Jasnom Horozić, prijatno je iznenadila grupa mlađih takmičara i takmičarki koji su pokazali da imaju veliki potencijal.

Već afirmisane Mladena Petrušić sa preskočenih 1.77 u visu i Melika Kasumović sa najboljim ličnim rezultatom u troskoku 12.57m, nagovjestile su da bi ovo mogla biti njihova najbolja sezona.

Osvajanjem titula  državnih prvaka AK Zenica i AK Borac stekli su pravo nastupa iduće godine na Kupu evropskih prvaka.

Konačan ekipni poredak:
seniori: 
1. AK Zenica (Zenica) 48 bodova
2. AK Borac (Banja Luka) 43
3. AK Glasinac (Sokolac) 37
4. AK Sarajevo (Sarajevo) 36
5. AK Sloboda - Tehnigrad (Tuzla) 31

seniorke: 
1. AK  Borac (Banja Luka) 54 
2. AK Sloboda -Tehnograd  (Tuzla) 48
3. AK Glasinac (Sololac) 45
4. AK Zanica (Zenica) 23
5. AK Sarajevo (Sarajevo) 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije