Zlatna medalja za „Marathon“ Sarajevo

Zlatna medalja za „Marathon“ Sarajevo

M. Skaka
Teme:

Predstavnici udruženja „Marathon“ Sarajevo su se još jednom istakli vrhunskim sportskim rezultatima i osvojili prvo mjesto, i zlatnu medalju, na štafetnoj utrci 4 x 4 km koja je 23. Maja održana u Nato/Eufor kampu Butmir.

Na utrci je učestvovalo preko 100 trkača iz svih dijelova svijeta i predstavnici udruženja „Marathon“ Sarajevo su trasu dugu 16 km istrčali za nešto više od jednog sata (1h05'). Pobjednički štafetni tim udruženja „Marathon“ su činili: Franjo Šola i Erol Mujanović (BiH),  Annamaria Varga iz Mađarske (EUFOR) i Kim Joy (NATO) iz Kanade.

Nakon uspješnih rezultata na maratonu u Beču proteklog mjeseca ovo je drugi značajan uspjeh udruženja „Marathon“ Sarajevo  na međunarodnoj sceni. Za proslavu nije bilo puno vremena obzirom da udruženje Marathon Sarajevo organizuje uskoro i prvu međunarodnu brdsku trku, povodom obilježavanja Svjetskog dana okoliša (Igman, 06.06.2009). Više detalja o ovoj veoma zanimljivoj utrci se može naći na www.sarajevomarathon.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.