Zlato za Blanku Vlašić

Evropsko prvenstvo

Zlato za Blanku Vlašić

O. Lekić

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je zlatnu medalju u skoku u vis.

Najbolja svjetska visašica u Barceloni je končano došla do evropskog naslova prvakinje. Blanka je slavila ispred švedske atletičarke Emme Green i Nijemice Arianne Friedrich.

Međutim, put do zlata nije bio lagan. Hrvatska atletičarka loše je skakala na manjim visinama. Letvicu je rušila na 195 i 197 centimetara, no kada je bilo najvažnije Blanka je bila najbolja.

Iz prvog pokušaja preskače 201 centimetar, dok senzacionalnoj Green to polazi za rukom u drugom pokušaju, a Arianni Friedrich tek u trećem.

Odluka je pala na visini od 203 centimetra. Hrvatska atletičarka je iz drugog pokušaja uspjela preskočiti, dok su njene konkurentkinje rušila sva tri puta.

Skok u uvis:
Vlašić 203 cm
Green 201 cm
Friedrich 201 cm

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.