Zlato za Sergeja Kirdjapkina

Svjetsko prvenstvo u atletici

Zlato za Sergeja Kirdjapkina

Adnan Beganović

Rus Sergej Kirdjapkin po drugi je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u hodanju na 50 kilometara. Nakon što je bio najbolji prije četiri godine u Helsinkiju, Kirdjapkin je osvojio zlato u najdužoj atletskoj disciplini i na SP u Berlinu.

Do drugoga zlata Kirdjapkin je stigao u vremenu od 3:38:35 sati, dvije minute i 41 sekundu zaostao je Norvežanin Trond Nymark koji je osvojio srebro, dok je do bronze stigao španski veteran Jesus Angel Garcia, koji će u oktobru napuniti 40 godina, sa 3:02 minute zaostatka.

Garcia je bio svjetski prvak na 50 km još prije 16 godina u Stuttgartu, a u karijeri je osvojio i dvije srebrne medalje, u Atini 1997. i Edmontonu 2001.

Rezultati:
1. Sergej Kirdjapkin (RUS) 3:38:35
2. Trond Nymark (NOR) 3:41:16
3. Jesus Angel Garcia (ŠPA) 3:41:37
4. Grzegorz Sudol (POLJ) 3:42:34
5. Andre Hohne (NJE) 3:43:19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije