Alexander Rossi vozi umjesto Binachija

Test vozač će dobiti svoju priliku

Alexander Rossi vozi umjesto Binachija

S obzirom da nisu imali puno vremena, u ekipi Marussije su morali vrlo brzo pronaći zamjenu za Julesa Bianchija. Tako će svoju priliku na VN Rusije, njenom premijernom izdanju dobiti Alexader Rossi, Marussijin test vozač.

Rossi je već ove sezone vozio za ekipu Marussije, na slobodnim treninzima u Kanadi i Belgiji. Rossi je pored Marussije testirao i za ekipu Caterhama, a trenutačno nastupa u GP2 seriji u ekipi Campos Racinga. Pored GP2 serije, Rossi je vozio i GP3 seriju, Formulu Renault 3.5, azijsku GP2 seriju, Formulu BMW. Mnogi su ga u posljednje vrijeme povezivali sa novom američkom ekipom koja se sprema za ulazak u svijet Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.