Alfa Romeo ostaje u Formuli 1 još barem godinu dana
Foto: EPA

Talijanski proizvođač automobila objavio

Alfa Romeo ostaje u Formuli 1 još barem godinu dana

Alf Romeo je potvrdio ostanak u Formuli 1 na još minimalno jednu sezonu. Talijanski proizvođač automobila se 2018. godine vratio u Formulu 1 nakon više od 30 godina izbivanja sa staze.

Tada je potpisan ugovor o tehničkom i komercijalnom partnerstvu sa Sauberom, a od 2019. godine Sauber je preimenovan u Alfu Romeo.
Produženje ugovora na još godinu dana je objavljeno u četvrtak, dva dana prije početka Grand Prix vikenda u Imoli gdje će Alfa Romeo nastupiti s posebno dizajniranom livrejom.

Osim što su produžili ugovor vezan uz Formulu 1, Alfa Romeo i Sauber će u budućnosti surađivati na dizajnu, razvoju i proizvodnji novih Alfinih modela Giulia GTA i GTAm modela. Uz to, Alfini F1 vozači Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi testiraju aute talijanskog proizvođača na stazi u Baloccu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije