Allison napokon počinje raditi u Ferrariju

Pojačanje u Ferrariju

Allison napokon počinje raditi u Ferrariju

James Allison napokon počinje raditi za ekipu Ferrarija naredne sedmice.Britanac dolazi na mjesto tehničkog direktora i zauzet će nekadašnje mjesto Pata Frya koji kaže kako će dolazak Allisona omogučiti Ferrariju da se fokusira na poboljšanje performansi F138 bolida.

"Mislim da će nam Allison biti od velike pomoći, posebno je meni posao olakšan jer ću se moći koncetrisati na bolid koji treba da bude brži. Podijelit ćemo posao.Pred nama su dvije utrke, u Monzi i Singapuru i naše je da nastavimo da radimo, pritiskamo. Neke stvari smo poboljšali po pitanju tunela, nešto smo pripremili
za Monzu, nešto za Singapur pa ćemo vidjeti" kaže Fry.

James Allison je F1 karijeru počeo graditi kroz ekipu Benettona, diplomirao je mašinstvo i aerodinamiku na Cambridgeu. Kratko vrijeme je bio šef aerodinamike u ekipi Larroussea. U Ferrariju je boravio od četiri godine, a onda je prešao u Renault, odnosno kasnije Lotus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije