Allison: Pustite ljude u Ferrariju da budu kreativni

Poruka iskusnog tehničkog direktora

Allison: Pustite ljude u Ferrariju da budu kreativni

James Allison je u svojoj karijeri radio sa Rossom Brawnom, Rory Byrnom, u vrijeme kada su Schumacher i Ferrari dominirali u Formuli 1. Kasnije je prešao u Renault koji je također u tome periodu bio sa Alonsom na vrhu. Kasnije je radio u Lotusu, a onda se prošle godine vratio u Ferrari, na mjesto tehičkog direktora koji je zadužen za šasiju bolida.

Definitivno se radi o čovjeku sa ogromnim iskustvom. Allison je mišljenja kako Ferrari ima potencijal, samo je potrebno njegovim dizajneri dati prostora za kreativne ideje.

" Ferrari ima puno talentovanih ljudi, samo im treba dati prostora za kreativnost, nove ideje koje mogu sprovesti u dijelo. Bez straha da bi mogli ostati bez posla ili da će njihove ideje naići na negativne komentare. Ako ih dovedete pred zid sa određenim vremenskim ograničenjima onda oni igraju na sigurno, nemaju vremena za neka inovativna riješenja. Ljudi očekuju napredak u kratkom periodu, a to je teško ostvariti pogotovo u poređenju sa drugim ekipama, jer ne možete očekivati da sada ekipa bude brža za sekundu i da to ostvari u par mjeseci. To je nemoguće " tvrdi Allison.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.