Allison već radi za Hondu i McLaren?

McLaren demantuje

Allison već radi za Hondu i McLaren?

M. Maksimović
Teme:

Vodstvo Mclarena odlučno je odbacilo navode kako bivši tehnički direktor Lotusa, James Allison radi za Hondu. Iako je Allison prestao obavljati svoju ulogu u ekipi Lotusa on je još uvijek pod ugovorom sa ovom ekipom.

Navodno, Allison radi sa ljudima iz Honde na novom bolidu koji će biti testni jer Japanci žele biti što spremniji kada se vrate u Formulu 1.

U takvoj situaciji, Allison bi trebao okupiti manju grupu ljudi koja će napraviti testni bolid koji bi se testirao na stazama u Japanu. Navodno se radi o 2.4 litarskom V6 motoru na čijem će razvoju Honda raditi tokom cijele 2014. godine.

Na kraju priče oglasio se i Matt Bishop, glasnogovornik McLarena koji je kratko objasnio kako ti natpisi o Allisonu nisu tačni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.