Alonso blizu rušenja Schumacherovog rekorda

Rekord postavljen u periodu od 2001. do 2003. godine

Alonso blizu rušenja Schumacherovog rekorda

A. Haznadarević

Vozač Ferrarija Fernando Alonso jako je blizu rušenja jednog od rekorda koje je postavio legendarni sedmerostruki prvak F1 Michael Schumacher.

Trenutno vodeći pilot Svjetskog prvenstva Formule 1 je uprilici da osvajanjem barem jednog boda u narednim dvijema utrkama dođe do niza od 22 utrke u kojima je osvajao barem jedan bod.

Alonso je svoj veliki niz počeo još prošle godine na Velikoj nagradi Evrope u Valenciji osvojivši drugo mjesto, a od tada ja svaku utrku završio na pozicijama koje nose bodove, ne prekinuvši niz ni sa jednim odustajanjem.

Njemački pilot koji je postavio rekord u periodu od 2001. do 2003. godine, skupio je niz od 24 utrke bez izgubljenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.