Alonso: Bojkota neće biti

Iako su vozači razmišljali nakon VN Velike Britanije

Alonso: Bojkota neće biti

M. Maksimović

Posljednji put se takva stvar dogodila prije par godina na VN SAD. Zbog bojkota i problema sa gumama u utrci je nastupilo samo šest bolida, odnosno svega tri ekipe. Nakon Silverstonea pojavila se mogućnost da vozači i ekipe naprave nešto slično prije VN Njemačke.

Massa je prvi spomenuo bojkot, kojeg očito neće biti, barem tako tvrdi Fernando Alonso.

"Dobili smo informacije kako problema sa gumama u Njemačkoj neće biti, iako niko od nas nije probao nove gume. U Silverstoneu smo doživjeli stvari koje nikada ne želimo da se ponovo dogode. Sva sreća da je završilo tako kako je završilo, moglo je puno gore. Mogao je poginuti neki od gledalaca, sudija pored staze, vozač. Dobili smo obećanja, nadamo se da će biti tako. Ono što je sigurno, bojkota neće biti jer mi smo tu zbog svojih ekipa, sponzora, navijača," istakao je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.