Alonso i Button najbolji na početku vikenda u Monte Carlu

Formula 1 na ulicama Monte Carla

Alonso i Button najbolji na početku vikenda u Monte Carlu

M. Maksimović

Došla je na red i VN Monte Carla. Vikend koji obično privuče i one koji nisu fanatici Formule 1. Ne zato što će vidjeti spektakularnu utrku sa velikim brojem preticanja, već zbog samog okruženja Kneževine.

Za razliku od ostalih utrka, program u Monte Carlu je nešto drugačiji. Tako se umjesto u petak, dva slobodna treninga voze u četvrtak. Najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu je imao baš kao i u Barceloni, Fernando Alonso.Alonso je prvi put došao na prvo mjestu pola sata prije kraja treninga sa 1:17.126.

Par minuta kasnije Lewis Hamilton je prošao krug za 1:16.747, za preuzimanje prvog mjesta. Fernando se na prvo mjesto vraća 15-tak minuta prije kraja sa 1:16.265.taj rezultat niko nije mogao dostići do kraja, pošto su kvalifikacija ubrzo prekinute nakon eskplozije motora Heikkija Kovalainena. Na kraju je Romain Grosjean završio drugi dok je Sergio Pereze bio treći.

Drugi slobodni trening je počeo na suhoj stazi, ali su oblaci iznad Monte Carla upozoravali. Kiša je počela padati nekih 15-tak minuta nakon početka drugog slobodnog treninga.Vozači su završili u boksu, kako bi pripremili bolide za kišne uslove. Nakon pauze od dvadesetak minuta bolidi su ponovo bili na stazi.

Svi su koristili mekanu komponentu, ali su svi opet morali nazad u boks jer je kiša prestala, odnosno na polovini sesije je počela ponovo padati.U takvim uslovima najbolje vrijeme bilo je ono Jensona Buttona još iz rane faze na početku drugog slobodnog treninga 1:15.746.Opet je Romain Grosjean bio drugi, dok je dobar posao odradio Felipe Massa na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.