Alonso: Mattiacciu će biti potrebno vremena

Ferrari sa novim šefom u ekipi

Alonso: Mattiacciu će biti potrebno vremena

Nakon promjene u ekipi Ferraria oglasio se i Fernando Alonso koji je također mišljenja da kako će Marcu Mattiacciu biti potrebno određeno vrijeme kako bi se uklopio u kompletnu ekipu.

Mattiacci će zamijeniti Domenicalia i već ovog vikenda bi se trebao pojaviti na svom radnom mjestu, na VN Kine.

" Mislim da svi zajedno moramo dati vremena Marcu i trebamo vidjeti da li će se uklopiti. Još uvijek je rano pričati o bilo čemu, da možemo reći ovo je dobra ili loša stvar. Mi prvo moramo posložiti stvari u Maranelu, pa onda tehničko osoblje, a onda ćemo vidjeti da li će se to i kako odraziti na stazi. ja još uvijek nisam razgovarao sa Marcom. Ne znam da li dolazi u Kinu, ali vjerujem da bi trebao doći. Sve što mogu uraditi jeste da mu poželim dobrodošlicu. Ja sam tu da vozim bolid, on je tu da prepozna dobre ili loše stvari. Ja i Kimi ćemo pokušati da pomognemo na bilo koji način koji se bude tražio od nas " naglasio je Alonso.

Vozač Ferrarija se dotakao aktuelne situacije, priznavši kako to nije ono što su očekivali.

" Nismo tu gdje bi smo bi trebali biti i ima dosta stvari koje moramo popraviti. Dug je put pred nama i jasno je da u ovom dijelu sezone ne možemo pratiti one najbolje, ali ostaje nada da će se stvari promijeniti u drugom dijelu " dodao je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.