Alonso: Mi i dalje nemamo brzinu

Španjolac nije u oblacima nakon pobjede

Alonso: Mi i dalje nemamo brzinu

M. Maksimović

Fernando Alonso je proslavio 28.pobjedu na VN Malezije, prvu nakon trijumfa prošle godine u Velikoj Britaniji. Današnja pobjeda je stigla u trenutku kada je to malo ko očekivao s obzirom na trenutačnu situaciju u ekipi Ferrarija. 

Međutim, Fernando je odradio utrku na Sepangu kao iz svojih najboljih dana, iz vremena kada je bio svjetski prvak. Španjolac je proslavio pobjedu, a onda se vrlo brzo spustio na zemlju, vratio u stvarnost. 

 

 

''Realno, mi nismo bili konkurentni u Australiji, ali ni u Sepangu. Planirali smo osvojiti što je više moguće bodova, o pobjedi nismo ni razmišljali. Ovo je nevjerovatan rezultat. Nažalost, ova pobjeda ne mijenja ništa. Mi se i dalje borimo da uđemo u treću rundu kvalifikacija, vidjelo se da nemamo potrebnu brzinu i mi dalje težimo ka tim našim ciljevima, današnja pobjeda ne mijenja ništa u našoj odlučnosti'' rekao je Alonso nakon završetka utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.