Alonso: Moramo biti ispred Red Bulla

Španac je postavio svoj cilj

Alonso: Moramo biti ispred Red Bulla

Iako to u ovom trenutku barem na stazi izgleda kao nemoguća misija, Fernando Alonso tvrdi kako njega ekipa može prestići Red Bull.

Na VN Kanade Alonso je ciljao svoje mjesto ispred bolida Red Bulla, na kraju je Ricciardo slavio, Vettel bio treći, dok je Alonso završio šesti.

" Možda je to u ovom trenutku ambiciozno, ali ja ne odustajem od svog plana. Želim ostaviti letvicu visoko, želim vidjeti Ferrari na drugom mjestu poretka konstruktora. U Kanadi to nije izgledalo dobro, ali se svi zajedno moramo truditi da što prije nadoknadimo zaostatak. Kroz cilj sam prošao sa 14 sekundi
zakašnjenja u odnosu na Red Bull, ali vjerujem da taj zaostatak možemo dostići. Vidjeli ste šta se događalo u Kanadi. Red Bull je slavio a da niko nije vjerovao u njih. Mercedes je bio dominantan ali se zbog njihovih kvarova otvorila prilika za neku drugu ekipu. To je bio u ovom slučaju Red Bull" mišljenja je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.