Alonso: Možemo do dobrog rezultata u nedelju

I drugi vozač Ferrarija zadovoljan

Alonso: Možemo do dobrog rezultata u nedelju

M. Maksimović

Fernando Alonso je završio na trećem mjestu kvalifikacije za VN Malesije. Baš kao i Massa i Španac je bio zadovoljan ostvarenim. Čini se da Alonso može nastaviti i ove sezone baš kao što je vozio dobrim dijelom prošle. Znači marljivo sakupljanje bodova, bez velikog rizika sa ciljem da se nađe na postolju. 

''U Melbourneu su stvari poprilično dobro funkcionisale, optimista sam i pred nedeljnu utrku. Zadovoljan sam jer nisam dugo vremena bio među najboljom trojicom na kraju kvalifikacija. Nismo najbrži na suhoj stazi, pa možemo reći da nam je kiša donekle pomogla. Možemo u nedelju očekivati i kišu, ali može biti i suha staza, važno je da se mi ne plašimo da mo spremi i da smo konkurentni. Moramo biti koncentrirani na samoj utrci jer nema mjesta za pogreške'' naglašava Španac koji je posljednju pobjedu ostvario na VN Njemačke 22.jula 2012.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.