Alonso: Na kraju je ispalo dobro

Nakon trećeg mjesta u Monzi

Alonso: Na kraju je ispalo dobro

M. Maksimović

Fernando Alonso je imao vrlo buran vikend u Monzi. Sve ono što je dobro napravio u dvije sesije kvalifikacija upropastio je u trećoj, pa je završio na desetom mjestu.

Dan kasnije nije bilo lako ali se probio na treće mjesto.Na kraju je vodeći u ukupnom poretku povećao svoju prednost na 37 bodova u odnosu na prvog pratitelja, Lewis Hamiltona.

 

''Nakon kvalifikacija teško smo mogli razmišljati o pobjedi i na kraju je ispalo puno bolje nego što smo očekivali. Na ruku su nam išla odustajanja Buttona, odnosno dva Red Bulla.

 

Fernando Alonso se nakon utrke osvrnuo i na duel sa Sebastianom Vettelom na krivini Curva Grande.Duel je bio pravi, Vettel je zaradio kaznu, Alonso je zamalo izletio sa staze

 

''U tom duelu sam oštetio bolid jer sam po travi vozio nekih 330 km/h.Iza vettela sam izgubio dosta vremena, onda još dodatnih nekoliko sekundi.Prošle godine za ovakav duel nije bilo kazne, ove godine jeste  i to je jedna velika razlika'' objasnio je Fernando.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.