Alonso najbolji na kraju prvog dana
Fernando Alonso

Staza se na kraju osušila

Alonso najbolji na kraju prvog dana

M. Maksimović

Kako je dan odmicao i situacija se popravljala na Hockenheimu, pa je poredak na kraju drugog slobodnog treninga bio potpuno drugačiji. Ovaj put je Fernando Alonso postavio nabolje vrijeme 1:16.265, a većim dijelom treninga Alonso je vodio borbu sa timskim kolegom Felipeom Massom i Sebastianom Vettelom, a svoje najbolje vrijeme je ostvario u trenutku kada se staza osušila.

Vettel je na kraju ostao kratak 0.029.sekundi, Massa 0.173 sekunde.Dva Ferraija su bila na kraju među tri, dok su dva Red Bulla na drugom i četvrtom mjestu, a Webber je bio četvrti sa 0.320 zaostatka.

Dosta problema na drugom slobodnom treningu su imali vozači Mercedesa, Rosberg je lomio prednje krilo, Schuamcher je išao po travi, ali su na kraju završili na petom i šestom mjestu.Lewis Hamilton je dan zaključio na sedmom mjestu, Jenson Button tek na 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.