Alonso najbrži u Jerezu
Raspoloženi Alonso

Četvrtog dana testiranja u Jerezu

Alonso najbrži u Jerezu

M. Maksimović

Četvrtog dana testiranja na Jerezu najbolje vrijeme postavio je bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso. Alonso je sa bolidom R29 postavio vrijeme 1:19.945. Alonso je odradio ubjedljivo najviše krugova na stazi, ukupno 129.

Na drugom mjestu je završio Kimi Raikkonen koji je od Alonsa bio sporiji tek za tri desetinke.  Treći je bio vozač BMW-a. Nick Heidfeld ko je odvozio 98 krugova. Nakon Heidfelda slijede Jarno Trulli, Mark Webber, kojega prate Kazuki Nakajima i Lewis Hamilton. Svjetski prvak je imao tehničkih problema, tačnije problem je bio motor. Hamilton se dovukao do boksa, gdje je motor zamjenjen. Testiranja se nastavljaju još sutra, ali bez Renaulta i Force Indije koji su se odlučili vratiti u tvornicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.