Alonso: Nešto mora da se mijenja

Vozač McLaren Honde

Alonso: Nešto mora da se mijenja

Fernando Alonso izjavio je da želi što konkurentniji bolid.

U slučaju da se ne ispune njegovi zahtjevi, španski vozač u bolidu McLaren Honde smatra da je najlogičniji izbor da potraži novi tim.

"Moja namjera i prioritet je da nastavim da se takmičim. Zadovoljan sam svojim sadašnjim timom, ali ne pobjeđujemo. Ako do septembra ili oktobra budem u prilici da vidim jasan napredak i mogućnost da pobjeđujemo u 2018. godini biću više nego srećan da ostanem u timu. Ako to ne bude slučaj, onda ću pregovarati sa ostalim timovima", rekao je Alonso te dodao:

"Ovo što se tokom 2017. godine dešava sa motorima je neprihvatljivo. Moramo da pokušamo da završimo sljedeću trku. Nisam još nijednom prošao kroz cilj i to mora da se promijeni. Nadam se da će sljedeća trka biti pravi početak takmičenja za nas", zaključio je Španac.

On će krajem maja propustiti trku za VN Monte Carla kako bi učestvovao na Indianapolis 500. 

Peta ovosezonska trka u F1 šampionatu na programu je 14. maja, kada se vozi VN Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi