Alonso ostaje u Renaultu do kraja 2010.

Alonso ostaje u Renaultu do kraja 2010.

Španski mediji javljaju da je Fernando Alonso odlučio odbiti Ferrarijevu ponudu i u 2009. godini ostati u Renaultu.

Kako javljaju španski mediji, Alonso je odlučio ostati u Renaultu iz lojalnosti prema timu koji ga je spasio noćne more McLarena.

Španca su mnogi vidjeli u Ferrariju prvo kao zamjenu za Felipea Massu, a kasnije tokom 2008. i za Kimija Raikonena. Ipak, iako je teško zamisliti da bi neko mogao odbiti sjedište u timu šampiona, Alonso je odlučio ostati u Renaultu i prije nego što su u Ferrariju potvrdili saradnju sa Massom i Raikonenom do kraja 2010. godine.

Alonso je svoj ugovor sa Renaultom također produžio do 2010., ali španski mediji ne odbacuju mogućnost da bi on ipak mogao promijeniti boju dresa na kraju tekuće sezone. Raikkonen je najavio povlačenje i mjesto bi moglo ostati otvoreno.

Fernando je uvijek bio zainteresovan da vozi za Ferrari i to nije nikakva tajna.”, rekao je Alonsov menadžer. “Ipak, 2011. je daleko i još uvijek je rano o tome pričati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije