Alonso uskoro potpisuje za McLaren

Radi se o dvogodišnjem ugovoru

Alonso uskoro potpisuje za McLaren

Fernando Alonso bi uskoro trebao potpisati ugovor sa McLarenom. Već duže vremena se priča i piše o tome kako će Alonso napustiti Ferrari i kako karijeru nastavlja u McLarenu za koji je vozio 2007. godine.

Čini se kako je Lewis opet planirao potpisati samo na godinu dana jer sa jedne strane nije siguran kako će se stvari sa Hondom razvijati, dok se sa druge strane nadao kako bi eventualno ostalo slobodno mjesto u Mercedesu, ako ih Hamilton napusti. Međutim kako je sve izglednije da će Hamilton osvojiti naslov sa Mercedesom, ova ekipa je saopštila kako im je Hamiltonov novi ugovor prioritet i vrlo je vjerovatno kako će Lewis potpisati novi na nešto duži period.

Tako bi prema posljednjim informacijama Fernando Alonso sa McLarenom trebao potpisati dvogodišnji ugovor sa s opcijom produžetka za još godinu dana, za slučaj da obje strane budu zadovoljne razvojem odnosa. Ostaje pitanje ko će zajedno sa Alonsom voziti za McLaren. Kako sada stvari Kevin Magnussen je bliži mjestu timskog kolege u odnosu na Jensona Buttona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.