Alonso: Vettel zaslužuje titulu

Alonso: Vettel zaslužuje titulu

Edmir Škorić

Fernando Alonso, vozač Ferrarija, smatra da je Sebastian Vettel zaslužio titulu zbog savršene sezone.

Vettel je ove sezone osam puta slavio i, budu li mu na ruku išli rezultati konkurenanta, već u nedjelju bi mogao na Velikoj nagradi Singapura osigurati odbranu titule.

"Vettel vozi fantastično. Ove godine, koliko znam, nije napravio nijednu pogrešku. Sjajan je vozač i zaslužio je titulu", kazao je Alonso, koji je opet istakao da njegov kolega  iz Red Bulla ima bolji bolid.

"Lako je doći do pol pozicije ili pobjede kada imate tako dominantan bolid. Ove godine bilo je nekoliko utrka gdje su uslovi problematični, kao u Kanadi i Velikoj Britaniji. No, ponavljam, Vettel je bio najbolji, ima najbolji tim i zaslužuje titulu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije