Alonsu pripao prvi slobodni trening

Španac ispred Hamiltona

Alonsu pripao prvi slobodni trening

Fernando Alonso je ostvario najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Kanade u Montrealu. Dvadesetak minuta prije kraja Španac u Ferrariu je odvezao još jedan brzi krug te je nadmašio Lewisa Hamiltona za 16 stotinki. Njegovo vrijeme 1:17.238 je ostalo najbrže do kraja sesije.

Prvi slobodni trening vozači su odradili u idealnim uslovima. Nakon pola sata u vodstvu je bio Lewis Hamilton, ispred Rosberga, Alonsa, Vergnea, Ricciarda. Dosta posla u tom periodu imali su mehaničari Ferraria, ali u dijelu garaže u kojoj se nalazio bolid Kimia Raikkonena. Finac je u jednom trenutku javio kako gubi snagu motora na pravcu.

Kevin Magnussen je bio poprilično aktivan sredinom sesije, spustio se do trećeg mjesta. Sebastian Vettel nije mogao bolje od osmog mjesta. Pola sata prije kraja na vru dolazi do promjene, Rosberg je sa 1:17.922 najbrži, odnosno svoj krug popravlja na 1.17.705. Vettel se probija na treće mjesto, Alonso na drugo, dok je Hamilton pola sekunde brži od Rosberga. Na kraju Alonso ide na prvo mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.