Andrea Iannone suspendovan na 18 mjeseci!

Zbog dopinga

Andrea Iannone suspendovan na 18 mjeseci!

A. Čaušević

Italijanski motociklist Andrea Iannone je suspendovan na 18 mjeseci nakon što je bio pozitivan na doping testu poslije GP utrke u Maleziji. 

Disciplinski sud FIM-a je danas izrekao Iannoneu suspenziju na godinu i pol, dok su tužitelji za vozača Aprilije tražili četiri godine suspenzije.

Iannone je tokom svjedočenja tvrdio da je nevin te da se nedozvoljeni steroid nalazio u mesu koje je pojeo. Sud je uzeo to u obzir, međutim Italijan nije oslobođen u potpunosti.

Ova suspenzija znači da će Iannone na motor moći sjesti tek u junu 2021. godine pa će u Apriliji morati tražiti zamjenu za 30-godišnjaka.

Očekuje se da se Ianonne u narednom periodu žali Međunarodnom abitražnom sudu za sport (CAS), a kao njegove moguće zamjene spominju se testni vozači Bradley Smith i Lorenzo Savadori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi