Anthony West suspendovan na mjesec dana

Kod Westa pronađena zabranjena sredstva

Anthony West suspendovan na mjesec dana

Teme:

Anthony West će propustiti finalnu utrku Moto 2 sezone koja se vozi u Valenciji, a razlog tome je rezultat anti-doping testa u Le Mansu.

Kod Westa je pronađena zabranjena supstanca pod nazivom Methylhexaneamin koji sadrži sumnjive stimulanse kao što su Geranamin i Floradren.

 

Zbog uzimanja sredstava koja su zabranjena u ovom takmičenju, vozač Speed UP S12 tima je suspendovan na mjesec dana, također su mu oduzeti bodovi koje je osvojio na VN Francuske gdje je završio na sedmom mjestu.

 

Ovaj slučaj podsjeća na onaj iz 2000. godine u World Superbike kategoriji, tad je Noriyuki Haga bio pozitivan na efedrin. Sve ovo samo može biti opomena drugim vozačima sa ciljem da se ne ide na štetu sporta kojim se bave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.