Arai: Možemo parirati Mercedesu

U Hondi vjeruju da mogu protiv najboljih

Arai: Možemo parirati Mercedesu

Šef Hondinog odjeljenja za razvoj Yasuhisa Arai tvrdi kako će njegova kompanija koja se vraća naredne godine u Formulu 1, moći parirati najboljoj, Meredesu.

Arai je mišljenja kako Honda svojim performansama može odgovoriti Mercedesu.

" Ja sam uvjeren da možemo parirati Mercedesu. U ovom trenutku naša pogonska jedinica je spremna, ali nam je potrebno određeno vrijeme kako bi smo sastavili agregat i šasiju u jednu jaku cjelinu. U narednom periodu radit ćemo na simulaciji, a onda početkom godine idemo na stazu. Na Jerezu bi smo trebali
po prvi put pokazati bolid sa našim motorom i McLarenom šasijom. Ono što je u ovom trenutku sigurno, sa McLarenom sarađujemo naredne godine, a onda ćemo vidjeti nije isključeno da nastavimo i sa nekim drugim ekipama " naglasio je Yasuhisa Arai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.