Arivvabene: Momčad je sjajna, nikada se ne predaje

Zadovoljan napretkom Ferrarija u 2017.

Arivvabene: Momčad je sjajna, nikada se ne predaje

Eldar Ganibegović

Maurizio Arrivabene vjeruje kako će male promjene biti dovoljne da se Ferrari vrati na sami vrh Formule 1, nakon što im to nije prošlo za rukom ove godine.

Bez obzira na neuspjeh, Arrivabene je rekao kako je zadovoljan napretkom Ferrarija u 2017. te istakao složnost cijele ekipe.

"Iskreno, imamo mnogo toga pozitivnog zbog toga što sam vidio da je tim mlad i da radi vrlo dobar posao na bolidu ovdje u Maranellu", rekao je Arrivabene.

"Ljudi su složni. Dobro surađuju, fokusirani su i mladi, te nitko od nas nije očekivao ovakav učinak ove sezone."

"Naš tehnički direktor, Mattia vodi ispravno svoj posao, pa tako moram reći kako i nas dvojica dobro radimo. Zaista smo dobro usklađeni. Radujemo se budućnosti u kojoj trebamo da budemo još bolji."

"Ove godine smo puno platili za detalje i rekao sam kako trebamo više biti fokusirani na procese, biti fokusirani na druga područja. Pozitivna stvar je ta što se ova momčad nikad ne predaje, momčad koja uči iz grešaka, koja je potpuno odana", istakao je Maurizio. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti