Audi neće u Formulu 1

Wolfgang Ullrich odbacio sve špekulacije

Audi neće u Formulu 1

Teme:

Sve špekulacije o eventualnom ulasku Audija u Formulu 1 2016. godine demantirao je šef odjela motosporta dr. Wolfgang Ullrich.

O ulasku Audija u Formulu 1 počelo se špekulasiti onog trenutka kada je potvrđeno da bivši Ferrarijev šef Stefano Domenicali počinje raditi u Ingolstadtu.

" Naš program je trenutačno baziran na DTM i WEC. Radimo na automobilima za sljedeću godinu i nemamo drugih programa osim ta dva. Stefano jeste ovdje ali nismo vam rekli što će biti njegov posao. Ne, on neće biti uključen u motorsport. Kada je u pitanju Fernando Alonso, ništa još nije odlučeno. On je
 ove godine bio u našem boksu na utrci 24 sata Le Mansa i to je sve. Da li će voziti eventualno za nas na nekoj od narednih utrka 24 sata Le Mansa, vidjet ćemo " tvrdi Wolfgang Ullrich

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti