Azerbejdžan definitivno u Formuli 1 od naredne godine

Azerbejdžan umjesto Koreje

Azerbejdžan definitivno u Formuli 1 od naredne godine

Bernie Ecclestone je potvrdio kako će od naredne godine u F1 kalendaru biti jedna nova utrka i staza kao zamjena za VN Koreje. Radi se o utrci za VN Azerbejdžana koja bi se vozila ulicama Bakua.

Dugo vremena je Bernie hvalio stazu u Yeongamu gdje su se utrke održavale od 2010. godine, međutim problem je predstavljala slaba posjeta.

"Ne želim vratiti Formulu 1 u Koreju. Napravili su dobru stazu, ali očito nisu izgradili sve objekte koje su planirali uz stazu. Još ranije je bilo planirano da se u blizi staze koja je daleko 600 kilometara od Seula izgrade hoteli i restorani, ali se to nije dogodilo. Dogovor sa Bakuom je već postignut " rekao je  Bernie Ecclestone.

Nezvanično, priču u utrci u Bakuu zakotrljao je Flavio Briatore koji je ideju o utrci pokrenuo sa predsjednikom Azerbejdžana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.