Bačen Molotovljev koktel na ekipu Force India

Bačen Molotovljev koktel na ekipu Force India

Članovi ekipe Force India našli su se usred sukoba između policije i demonstranata u Bahreinu, kada je Molotovljev koktel pao tik pored njihovih kola, ali srećom niko nije povrijeđen. 

Protesti u Bahreinu protiv održavanja utrke Formule 1, koja je na programu ovog vikenda, traju već danima, a sukob je eskalirao na glavnom putu u gradu Manama. 

 

Članovi tima Force India su se vraćali u hotel kada su se oko njih odigrale neprijatne scene, pa su odlučili da napuste Bahrein, dok su mehaničari ekipe ostali kako bi pripremili sve za utrku. 

 

Velika nagrada Bahreina otkazana je prošle godine zbog antivladinih demonstracija u kojima je poginulo skoro 50 ljudi. 

 

Prvi čovjek Formule 1 Bernie Eclestone rekao je prošle nedjelje da je ta kraljevina u Persijskom zalivu bezbijedna i da će se utrka održati kako je planirano. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.