Interlagos odnio još jedan život: Šampion je krenuo pravo u smrt, nije mogao da se zaustavi

Tragedija u Brazilu

Interlagos odnio još jedan život: Šampion je krenuo pravo u smrt, nije mogao da se zaustavi

A. Čaušević

Brazilska staza Interlagos je jedna od najopasnijih u svijetu automobilstičkog svijeta.

Staza pokraj Rio de Janeira je za viked odnijela još jedan život. Poginuo je Mattheu Barbosa, nekadašnji šampion prventva u "Supersport" kategoriji.

Ovaj 23-godišnjak je u jednoj od krivina izgubio kontrolu nad svojim motociklom, nije uspio da se zaustavi te se zabio direktno u zaštitni zid.

Barbosa je na licu mjesta ostao mrtav, a ljekari su uzalud pokušavali da ga vrate u život što je ljubitelje motociklizma dovelo do očaja.

[twitter]https://twitter.com/Albon_Opressivo/status/1325692240027668481[/twitter]

Ovo je treća smrt na Interlagosu od 2019. godine. Staza nema odgovarajuću zaštitu za moto takmičenja, ali organizatori ipak dozvoljaju utrke dvotočkaša. Epilog je, nažalost, tragičan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi