Barrichello sve bliži IndyCar seriji

Brazilac je odradio tri dana testiranja

Barrichello sve bliži IndyCar seriji

M. Maksimović

Kada je postalo jasno da Rubens Barrichello ostaje bez posla nakon 19 godina provedenih u Formuli 1, pojavila se mogučnost njegovog angažmana u IndyCar seriji. Rubens je dobio ponudu ekipe KV Racing da testira njihov bolid na stazi u Sebringu. 

Brazilac je tada izjavio kako će testiranja odraditi, ali da neće nastupati u IndyCaru jer je tako obećao svojoj supruzu. Međutim, nakon odrađenih testiranja, Rubens je promijenio svoju odluku.

 Iskusni Brazilac je isprobao bolid KV Racinga koji ga je očito toliko impresionirao, da je spreman karijeru nastaviti u IndyCaru.

''Tri dana testiranja su bila dovoljna da vidimo o kakvom se iskusnom vozaču radi. Ono što za sada želimo, jeste da Rubens nastaviti testirati za našu ekipu, a mi ćemo učiniti sve sa naše strane kako bi na kraju stvari došle na svoje mjesto'' izjavio je direktor KV Racinga Mark Johnson. Prošle godine su sa ekipu KV Racinga vozili Takuma Sato, E.J.Viso te Brazilac Tony Kanaan, dok je naslov prvaka pripao Dariu Franchittiju. Prošle godine smo u Indyju imali šest vozača iz Brazila (Castroneves, Meira, Junqueira,de Oliveira, Kanaan, Matos) te je Brazilku, Anu Beatriz koja je vozila za ekipu Dreyer & Reinbold Racinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.