Barthez: Oduvijek me privlačio motosport, ovdje možete biti dobri i sa 35

Barthez: Oduvijek me privlačio motosport, ovdje možete biti dobri i sa 35

E. Škorić

Legendarni francuski golman Fabien Barthez imao je uspješnu nogometnu karijeru, a danas vozi automobile.

Od Toulousea, preko Marseillea, Monaca - stigao je do Manchester Uniteda, da bi se od profesionalnog stajanja među stativama oprostio 2007. godine kao golman Nantesa.

Osvajao je Svjetsko prvenstvo, Evropsko, bio je prvak Evrope s Marseilleom, dvostruki osvajač Premier lige s Unitedom... Danas ovaj nekad kontroverzni golman gazi ka pedestim godinama, ali i dalje ima strast, a ona se zasniva na motosportu.

Vozio je Porsche Carrera Cup, Francuski GT šampionat, Sigma Cup i brojne druge adrenalinske događaje, a sada očekuje četvrti nastup u Le Mansu.

"Uvijek sam bio fasciniran motosportom, čak i kada sam igrao nogomet. Jednostavno, oduvijek me privlačio", kazao je Barthez, pa je dodao:

"Morao sam čekati kraj profesionalne karijere da se okušam s automobilima. Prednost, za razliku od nogometa, je ta što možete biti dobri sa 35 ili 40 godina, a tada prestanete da igrate nogomet".

U ljeto 1998. godine Barthez je, ističe, razgovarao sa vozačem Formule 1 Olivierom Panisom, pa mu je čak u šali predložio da zamijene karijere. Mada, Barthez kao da je tada naslutio šta će biti nakon što završi karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi