Berger: Alonso bi trebao preći u Red Bull

Sa Ferrarijem ne može do naslova

Berger: Alonso bi trebao preći u Red Bull

M. Maksimović

Nekadašnji vozač Ferrarija, McLarena i Benettona, Gerhard Berger, mišljenja je kako bi Fernando Alonso pod svaku cijenu trebao preći u Red Bull. Tačnije, Austrijanac kaže kako bi Fernando trebao uraditi sve što je u njegovoj moći da dođe do mjesta u Red Bullu.

Berger je to izjavio jer misli kako sa Ferrarijem teško može do nove titule.

"Alonso mora brže reagovati, to je moje mišljenje. U Ferrariju je proveo proveo tri godine i svaki put je ispred sebe imao Red Bull kao nepremostivu prepreku. Red Bull ima fenomenalnog Adriana Neweya koji će siguran sam i naredne godine kada dođe do promjene pravila pripremiti pravi bolid. Fernando ima ugovor sa Ferrarijem do 2016.godine, ali možda ima neku klauzulu kako bi mogao pregovarati" kaže Berger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.