Bernie je odlučan i ove godine, nema otkazivanja VN Bahreina

Skoro identičina situacija onoj iz 2012.godine

Bernie je odlučan i ove godine, nema otkazivanja VN Bahreina

M. Maksimović

U glavnom gradu Bahreina Manami, atmosfera je sve napetija kako se bliži utrka za VN ove zemlje. Prije tri dana je u upravo u Manami eksplodirala bomba pod jednim automobilom što je dodatno zaoštrilo odnose među sukobljenim stranama. 

Policija je ima dosta posla posljednjih dana jer je hapsila demonstrante koji na ulicima i koji ističu kako je Formula 1 sport za bogate. Neki demonstranti su uhapšeni, jer su trađili puštanje istih. 

 

Paralno sa ovim događajima u Bahreinu, britanski parlamentarci potpisuju peticije u kojima traže bojkot VN jer smatraju da vlasti u toj zemlji kroz Formulu 1 šalju lažne slike u svijet. Problema vlastima u Bahreinu imaju i novinari koji ne mogu ući u ovu zemlju, jer vlasti nisu zadovoljni kako su oni pisali, spominje se brojka od 225 novinara. Bez obzira na sve, Bernie Ecclestone ni ne razmišlja o otkazivanju utrke:

 

''Ti ljudi u Bahreinu protestuju zbog svog položaja u društvu koji je loš i ne mislim da će oni nekoga povrijediti. Uvijek imate ljude koji nešto protestuju, koji prave nerede, to se događa svugdje po svijetu'' objasnio je kratko gazda koji od vlasti u Bahreinu inkasira 40 miliona dolara godišnje.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.