Bez reli utrke u Njemačkoj

Takmičenje otkazano

Bez reli utrke u Njemačkoj

A. Čaušević

Urka svjetskog prvenstva u reliju koja se trebala voziti u Njemačkoj je otkazana nakon što vlasti nisu dale zeleno svjetlo za organizaciju utrke. 

Praznina u kalendaru će se iskoristi tako što će se reli u Italiji pomijeriti dvije sedmice unaprijed pa će biti održan od 8. do 11. oktobra.

"S novim datumom izbjegli smo preklapanje s Grand Prixom Formule 1, koji će biti isti taj vikend u Imoli, objasnili su organizatori zašto su odlučili pomaknuti reli po Italiji", saopštili su organizatori.

Inače, prekinuta sezona relija će biti nastavljena utrkom u Estoniji od 4. do 6. septembra. Zatim slijede utrke u Turskoj, Italiji, Belgiji.

Prije prekida sezone zbog koronavirusa voženi su reliji u Monte Carlu, Švedskoj i Meksiku, a vodeći je Sebastien Ogier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi