Bianchi može u dva bolida

Francuz najbrži u Francuskoj

Bianchi može u dva bolida

M. Maksimović

Jules Bianchi je ostvario najbolja vremena i u nastavku testiranja na stazi u Francuskoj.Prvo je testirao za ekipu Ferrarija, pa se onda prebacio u bolid Force Indije. 

Sa novim bolidom je Bianchi išao u vremenu 1:16.467 što je za 1.5 sekundi bolje vrijeme od njegovog u Ferrariju. Umjesto Bianchija, za ekipu Ferrarija je testirao David Rigon koj je najbolji krug vozio za 1:17.925.Mercedes je prema najavama testirao novi ispušni sistem, a bolid je testirao Sam Bird.

 

Jules Bianchi se nakon odrađenih 117 krugova u Force Indiji vratio u Ferrari za novih 138 krugova. I opet je Francuz bio najbrži sa 1:16.985.Treći vozač koji je testirao za Force Indiju je bio Rodolfo Gonzalez koji je odvozio 79 krugova. Vozač iz Venezuele je najbolji krug odradio za 1:18.018, što je brže od vremena Australca Brendona Hartleya. Hartley je vozio Mercedes, odvozio je 87 krugova, a najbrži je bio u vremenu 1:18.671.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.