Bianchi ostaje vozač Marussie

Najslabija ekipa riješila jednu dilemu

Bianchi ostaje vozač Marussie

Mladi francuski vozač Jules Bianchi ostaje i naredne godine u ekipi Marussie. Bianchi se Marussiji priključio u februaru mjesecu, nije imao previše vremena za pripremu, ali su sasvim solidno uspio uklopiti u jednu od najslabijih ekipa na gridu.

U debitantskoj sezoni Bianchi je osvojio jednu 13.mjesto i to na VN Malezije.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je Jules Bianchi jedan od naših vozača i naredne godine. Iako je ovo njegova debitantska sezona vrlo dobro se nosio sa izazovima potvrdivši svoj potencijal i sposobnosti" potvrdio je jedan od vodećih ljudi Marussie.

Sa druge strane svoje zadovoljstvo nije krio ni sam Bianchi.

"Bolje okruženje u debi sezoni nisam mogao poželjeti. Uzbuđen sam jer postajem dio tima kada ulazimo u jednu novu eru Formule 1. U ovoj sezoni smo naučili neke važne lekcije za narednu sezonu" objasnio je Bianchi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.