Bliži li se kraj karijere velikog Fernanda Alonsa?

Španac razočaran i frustriran

Bliži li se kraj karijere velikog Fernanda Alonsa?

M. Skaka

Fernando Alonso ne želi isključiti mogućnost da će napraviti pauzu u narednoj sezoni, pogotovo ukoliko ponovo dobije bolid sa kojim ne može napraviti vrhunski rezultat.

Španac je na prvu odbio mogućnost pauze, ali je kasnije dodao:

“Ne mogu biti 100% siguran ni šta ću sutra jesti za večeru. Ne znam hoću li biti gladan ili ne. Ja želim nastaviti sa utrkama. Mislim da ću voziti. Međutim, vidjećemo šta naredna godina donosi. Moj plan nije da ne vozim.”

Prije nekoliko dana Mark Webber Alonsa je opisao kao tempiranu bombu, a Ron Dennis nagovjestio da bi njegov vozač mogao pauzirati sa utrkama. 

“Trebamo držati sve opcije otvorenima.”, kazao je šef McClarena. “Ni pauza nije isključena za neko vozača. Mi imamo više opcija. Imamo i najbolje vozače na svijetu. U ovom trenutku, naši vozači za narednu godinu su Fernando Alonso i Jenson Button. Fernando će sasvim sigurno svoju karijeru završiti u McLarenu.”

Dostruki svjetski prvak je trenutno na 17. mjestu u ukupnom poretku, za pet poena slabiji od Buttona, a McLaren je na slabom devetom mjestu na listi od deset konstruktora. Špancu je ovo tek prva godina trogodišnjeg ugovora sa McLarenom koji je potpisao nakon razlaza sa Ferrarijem, a ukoliko bi napravio pauzu u 2016. godini zaista bi ga bilo teško očeivati na stazi 2017. Po svemu sudeći, ovakva pauza za njega značila bi i kraj karijere.

Alonso je duboko razočaran. Nakon VN Japana otvoreno je kritikovao slabi Hondin motor, te dodao da “ne zna” hoće li voziti za McLaren i naredne sezone. Kasnije je na twitteru potvrdio vijernost timu. Ipak, naredne godine proslaviće 35. rođendan i šanse da osvoji neku titulu su sve slabije, čak i ukoliko bi bolid bio unaprijeđen. Da stvari butu gore, Ferrari je napravio veliki korak unaprijed od kad ih je on prošle godine napustio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.